Mhd. Gesamtlemmaliste/Belegarchiv
  Kontextlänge: Wortformen  

  Belegarchiv/Konkordanz

Die hier aus dem elektronischen Belegarchiv ausgegebenen Stellen bilden den durch halbautomatische Lemmatisierung von digitalisierten Volltexten gewonnenen Kern einer umfassenderen Beleggrundlage, die für die Ausarbeitung des Mittelhochdeutschen Wörterbuchs verwendet wird. Bei der Benutzung des elektronischen Belegarchivs ist stets zu beachten, dass es Stellen enthalten kann, die anderen Stichwörtern zuzuordnen sind.

mengen#’1 swV. (115 Belege) Lexer BMZ Findeb.  

Albrant 3,45 nim lute mist gepulwirt unde alt smer unde swewil under enander gemengit, unde smer daz phert in eynir werme adir sunnen. item
Albrant 3,56 in den ougen nym ruiz unde katzen mist unde salcz unde menge daz mit czegener milch unde truckene is denne unde rip
Albrant 3,59 gesnedene crucze. / //Corney. Nym hundis mist. den puluere. dor czu menge spongrune unde rere dem pherde uf daz corvey und bynt
Brun 843 spruch,/ waz tochte daz me gelenget:/ ich han gemischet und gemenget/ mine myrre mit der worzen,/ nimant sal di vorstorzen./ cum
Brun 6643 durchschinig und luter,/ nicht geschaffen als ein kluter,/ dar zu gemenget si kunterfeit,/ daz si uch vor war geseit./ her ist
Brun 7446 spricht: mine ufgehaben hende/ sin dir ein abentlichez opfir./ ich enmenge dar zu kein kopfir,/ her meinte do her stunt zuspart/
Brun 9513 wol tusunt wort,/ zu jungest an ir rede ort/ so mengen si valsch dar zu,/ dar umme ich mich vil dicke
Brun 11906 zu einem bruder mich?/ ich wil dir gebin trinken, sich,/ gemengeten win uz miner stat/ und most von malagranat./ di rede
Brun 11942 hus/ aldort in miner muter klus,/ do gebe ich dir gemengeten win,/ most malagranat sol daz sin./ ich wil daz uch
Brun 11946 wil daz uch guten luten/ vil kurzlichen baz beduten./ der gemengete win, ir herren, ist/ vil togunt, so man uns list./
Brun 11962 sprach war di brut mit truwen:/ ich wil dir schenken gemengeten win,/ most malagranat sal do mete sin./ als ab si
BvgSp 6 sol man nemen vnd mel vnd epfele vnd eyer vnd menge daz mit w#;eurtzen [Bl. 156 v, 2. Sp.] vnd striche
BvgSp 11 eyer teic, saffran vnd pfeffer stoz vnd tů daz z#;ov sammene vnd mengez wol in einem vazze. vnd nim einen m#;eorser mit frischem
BvgSp 16 sol man stozzen in eime m#;eorser. vnd daz sol man mengen mit luterm tranke oder mit wine oder mit ezzige vnd
BvgSp 28 die an cleine mursel. nim frische eyer vnd z#;ov slahe die, menge dar z#;ov gestozzen ingeber vnd ein wenic enys, g#;euz daz in
BvgSp 32 geriht. Rib knobelauch mit saltze die haubt schele schone vnd menge sehs eyer dar z#;ov on daz wisse vnd nim ezzig vnd
BvgSp 32a agraz. Nim wintr#;eubele vnd stoz sur ephele. diz tů z#;ov sammene, menge ez mit wine vnd dr#;euckes vz. dise salse ist gůt
BvgSp 33 vnd scheln, ribin [Bl. 160 v, 1. Sp.] mit saltze, mengin mit wine eder mit ezzige vnd dr#;euckez vz. dise salse
BvgSp 39 sprenge dor vf ein kalt wazzer vnd stoz sie vaste vnd menge sie mit kaldem wazzere eben dicke vnd rink sie durch ein
BvgSp 42 die schone vnd stoz sie mit ein wenic saltzes vnd menge daz mit der milich vnd mit den totern, vnd saffran
BvgSp 43 sur epfele, scharbe sie gr#;eober denne spec vf h#;eunre, die menge dar z#;ov, nim einen leufel vnd f#;eulle den teyc vnd teilez
BvgSp 44 161 v, 1. Sp.] 44 Ein gůt gebackenz. Rib kese, menge den mit eyern vnd scharbe gesoten spec dar z#;ov, mache ein
BvgSp 52 vnd brate sie in butern vnd t#;euftele eyer weich vnd menge daz z#;ov sammene vnd ribe kese vnd brot dor in [Bl. 162
BvgSp 55 milich, die do si von mandel gemachet, mit ris mele wol gemenget vnd ein wenic smaltzes dor in geton vnd mit erwellet.
BvgSp 56 sint. hechede oder bersige geworfen in eine dicken mandelmilch, wol gemenget mit rys mele, vnd ein apfel dor in w#;eurfeleht gesniten vnd ein
BvgSp 57 backes in smaltze vnd g#;euz dor #;evber ein dicke mandelmilch, wol gemenget mit ris mele, vnd tů eyn wenig smaltzes dran vnd mengez
BvgSp 57 gemenget mit ris mele, vnd tů eyn wenig smaltzes dran vnd mengez wol mit w#;eurtzen vnd lege daz vf ein blat von
BvgSp 58 [Bl. 162 v, 2. Sp.] vnd snide sie dor vnder vnd mengez mit ein wenic ris meles. daz ist gůt z#;ov gef#;eulten krapfen.
BvgSp 59 nim epfele als vil vnd snide sie drin w#;eurfeleht vnd menge sie mit w#;eurtzen, welherley sie sin, vnd f#;eulle daz in
BvgSp 61 ist, vnd r#;eost sie wol mit ein wenig honiges vnd mengez mit w#;eurtzen vnd tů ez vf die bleter, die do
BvgSp 63 erweiz, so nim mandelkern vnd stoz die gar cleine vnd mengez mit dritteil als vil honiges. vnd mit gůten w#;eurtzen wol
BvgSp 63 mit dritteil als vil honiges. vnd mit gůten w#;eurtzen wol gemenget, so erz allerbeste hat. die koste git man kalt oder
BvgSp 64 mit lauche. nim wizzen lauch vnd hacke in cleine vnd mengez wol mit gůter mandelmilich vnd mit rise mele. vnd wol gesoten.
BvgSp 64 gesoten. Aber ein vasten můs gemachet wol mit mandel milich vnd wol gemenget mit ris mele. vnd daz s#;eude wol vnd versaltz niht. (65.)
BvgSp 65 milich. vnd nim semel brot vnd snit daz w#;eurfeleht dor in vnde mengez mit eyer totern vnd s#;eudez wol vnd tů ein smaltz dor vf
BvgSp 66 in ein milich vnd wol ger#;eurt, biz ez gesiede. vnd mengez aber mit eyger totern vnd tů ein smaltz drin vnd gibz
BvgSp 69 ein kalt wazzer vnd s#;eude sie in einem hafen vnd menge sie mit wine vnd mit smaltze. vnd zeslahe eyer mit
BvgSp 74a niht ze vil vnd siedez, biz ez trucken werde. vnd menge ez mit einer mandelmilich $t vnd r#;eurz ein wenic, biz
BvgSp 75 machen ein rys můs, der nem aber gestozzen mandel milich $t vnd menge ez mit ris mele vnd siedez wol. vnd nim einen apfel
BvgSp 84 hafen, der gebichet si, vnd sch#;eut die kyrsen drin. vnd menge sie mit honige vnd tů galgan w#;eurtze dorunder gestrauwet. der
BvgSp 86 hackez cleyne. vnd ribe halb als vil keses drunder vnd mengez mit eyern, daz ez dicke werde, vnd w#;eurtz ez mit
BvgSp 87 drunder, als vil des fleisches ist. vnd rurrez wol vnd mengez mit eyern, des viertels als vil h#;euner drunder gestrauwet, sie
BvgSp 88 vnd ribe daz vierdig$/ teil als vil keses drunder vnd menge daz wol mit eyern und tů w#;eurtze genůc drin. vnd
BvgSp 94 cleine gehacket, for drunder geriben eins viertel keses vnd wol gemenget mit w#;eurtzen vnd auch gemenget mit eyern vnd veitz genůc
BvgSp 94 eins viertel keses vnd wol gemenget mit w#;eurtzen vnd auch gemenget mit eyern vnd veitz genůc von specke. vnd vierteil h#;euner
BvgSp 95 gestrauwet, w#;eurfeleht epfele drin gesniten. vnd w#;eurtzez genůc wol vnd mengez mit eyern. vnd sch#;euz ez in eynen ofen vnd daz
Daniel 844 Sie werden setzen den vuz/ Zu den luten in vruntschaft/ Mengende. ez wirt nicht craft/ Haben an den geberden/ Als isen
Eracl 3590 hüener, wol versoten;/ von Tîverburch trinket wîn,/ der sol wol gemenget sîn./ daz ist mir vil wol kunt./ volget mir, ir
HeslApk 11086 grozen trost dem brenget/ [85#’r#’a] Der nicht valsches dar zu menget,/ Wen her ist selic geborn./ Diz sint die besten zwei
Lanc 26, 20 das hare wedder wol rott noch wol schwarcz, zwuschen beyden gemenget. Er hett eynen großen munt und einen großen langen hals,

Ergebnis-Seite: 1 2 3 >>
Seite drucken