Mhd. Gesamtlemmaliste/Belegarchiv
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  Belegarchiv/Konkordanz

Die hier aus dem elektronischen Belegarchiv ausgegebenen Stellen bilden den durch halbautomatische Lemmatisierung von digitalisierten Volltexten gewonnenen Kern einer umfassenderen Beleggrundlage, die für die Ausarbeitung des Mittelhochdeutschen Wörterbuchs verwendet wird. Bei der Benutzung des elektronischen Belegarchivs ist stets zu beachten, dass es Stellen enthalten kann, die anderen Stichwörtern zuzuordnen sind.

brâten stV. (112 Belege) MWB   Lexer BMZ Findeb.  

SM:Had 44: 1, 8 Des werdent dâ die knappen geil./ einer sprichet: ‘siude und brât/ des herbstes rât, $s vil lieber wirt,/ sît er uns
StrKD 58,I 91 ein schone swin, daz denno(c)h s#;uoch,/ daz fulte si und brietez wol;/ ein chanel gutes metes vol,/ die fulte si, da
Tauler 138,19 so m#;eustu als unmessig vegfúr liden, und solt gebachen und gebraten werden licht bis an den jungsten tag. Als si daz
Tauler 168,1 enmag! Und můs man ie do beliben und bachen und braten! Do vor h#;eutent úch, das rat ich úch, und kerent
Tauler 337,24 súllent komen in ens vegfúr und súllent do gesotten und gebraten werden und also unmessig vegfúr liden das enkein herze gegrúnden
VMos 41, 12 unde geſoten. in was daz geraten. daz ſi ez ſolten braten. daz gebeine un(de) daz inêdere. daz pranten ſi gare. [S]wer
VMos 42, 8 got iſt. ſo habe $t wir in in deme fivre gebraten. als unſ von Moyſe wart geraten. [S]o wir danne in
WernhMl 12224 Sú fundent fúre und haisse kol,/ Dar uf ainen visch gebraten wol,/ Und fundent och ain brot da ligen./ Fragen wart
WernhMl 12237 nan/ Als vil sú woltent han./ Das brot und den gebratnen visch/ Nam Ihesus da vor in zetisch,/ Dú da waren
Wh 133,12 wart benennet./ nu het der wirt daz geboten,/ daz was gebrâten und gesoten/ vil niuwer spîse reine,/ vische und vleisch gemeine,/
Wh 133,27 zühten truoc/ nâch koufmannes prîse/ maneger slahte spîse/ gesoten und gebrâten./ swelh arm man sô berâten/ wære, vür guot erz næme./
Wh 134, 9 hant/ ze Oransche erlôste liebez pfant./ der pfâwe vor im gebrâten stuont,/ mit salsen diu dem wirte kunt/ was, daz er

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