Mhd. Gesamtlemmaliste/Belegarchiv
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  Belegarchiv/Konkordanz

Die hier aus dem elektronischen Belegarchiv ausgegebenen Stellen bilden den durch halbautomatische Lemmatisierung von digitalisierten Volltexten gewonnenen Kern einer umfassenderen Beleggrundlage, die für die Ausarbeitung des Mittelhochdeutschen Wörterbuchs verwendet wird. Bei der Benutzung des elektronischen Belegarchivs ist stets zu beachten, dass es Stellen enthalten kann, die anderen Stichwörtern zuzuordnen sind.

spiʒ stM. (22 Belege) Lexer BMZ Findeb.  

BdN 245, 1 in dann in ain clamer spiz, daz ist ain clainr eiseneinr spiz gespalten und gênt die zwai clemern oben und unden zesamen
BvgSp 6 [Bl. 156 v, 2. Sp.] vnd striche es an einen spiz vnd bratez schone vnd gibz hin. daz heizzet hirne gebraten.
BvgSp 23 walkez sinewel in der hant vnd f#;euge ez #;evmme den spiz als ein marach vnd zwengez vzzene, daz ez krusp si.
BvgSp 23 f#;eulle in die morchen vnd stecke sie entwerhes an den spiz, mache sie heiz vnde betraufe sie mit butern vnd gib
BvgSp 26 Diz ist ein gůt f#;eulle. Stoz ein gans an einen spiz vnd s#;eut daz gekr#;eose, nim vier eyer gesoten herte vnd
BvgSp 27 in siedenz smaltz vnd backez harte. so stecke do durch einen spiz vnd legez z#;ov dem vi#;eure vnd beslahez eins mit eyern
BvgSp 45 k#;euln, snit sie an mursal vnd stecke sie an einen spiz, brat sie wol vnd beslahe sie mit eyern vnd mit
BvgSp 47 vnd snide es z#;ov murseln vnd stec ez an einen spiz vnd laz ez braten vnd beslahe ez denne mit eyern
BvgSp 94 ofen vnd legez denne vf ein schiben. vnd setze vier spizze mitten drin eines vingers groz vnd einer eln lanc vnd
BvgSp 94 dor vf gesetzet, ler dor vf gesetzzet. zwelf halbe broten, vf ieglichen spitz ein k#;euchelin. vnd denne ein gesoten $t milich, mit eyern
BvgSp 94 vingers groz vnd einer spannen lanc. vnd gestozzen an cleine spizze, gestozzen al#;evmme den fladen sinewel als ein t#;eulle, mit cleinen
BvgSp 95 ez werde gebacken, vnd legez vf ein schiben. zwene starke spizze drin als einen vinger mitten drin gestecket. ein bastel kopf druf
BvgSp 95 eiern wol gestrauwet in die haubt, cleine gebacken kůchen an spizze gestozzen #;evmme den fladen wol besetzet. (96.) Ein gůt geriht.
Hiob 2078 wage:#s-/ Vil #s+ſwerer want des meres griz#s-/ #s+Schine#s- myner ſmerzen ſpiz/ Ken den ſunden dy ich han/ Alle mine tage began./
HvNstAp 3168 den schwerten ward gegriffen./ Sy eylten zu den schiffen,/ Zu spissen und zu grellen./ Dy stoltzen her$~gesellen/ Waren alle unver zagt./ Hie
Parz 409,26 ir munt, ir ougen, unde ir nasen./ baz geschict an spizze hasen,/ ich wæne den gesâht ir nie,/ dan si was
RvEWh 6459 sper,/ Dazs ane fallieren/ Uf den helden fieren/ Ze clainen spizen da zerstuben, $[*5*verstvben W *5*z2ercluben D$]/ Die schilte vor ir
RvEWh 11109 fr#;eavelicher ger/ Das vor ir hant ietweders sper/ Ze clainan spissan gar zerbrach;/ Her Wilhelm den kúnic stach/ Mit s#;eolchen kreften
SalArz 17, 58 ist gut deme kaldin magin. Gebratin $t uleisch an deme spizze deuwet sich mulich. //Ungesalcene uische di sint kalt vnde vuchte.
SalArz 39, 5 langen pfeffer der zu riben si. vnde brat si an eime spizze. Daz erste daz da uz trufet daz laz uarn. wan
StatDtOrd 83,20 ensî sich ze werene oder sîn gût, mit swerten oder spizen oder mezzeren oder mit anderen wâpenen, dâmit man den tôt
WhvÖst 7971 wer hat hie die gedrenger/ rosse? der schol wesen der spitz,/ dem wirt vil manic sporn bitz/ noch hiut hie erzaiget./
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