Mhd. Gesamtlemmaliste/Belegarchiv
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  Belegarchiv/Konkordanz

Die hier aus dem elektronischen Belegarchiv ausgegebenen Stellen bilden den durch halbautomatische Lemmatisierung von digitalisierten Volltexten gewonnenen Kern einer umfassenderen Beleggrundlage, die für die Ausarbeitung des Mittelhochdeutschen Wörterbuchs verwendet wird. Bei der Benutzung des elektronischen Belegarchivs ist stets zu beachten, dass es Stellen enthalten kann, die anderen Stichwörtern zuzuordnen sind.

vlade swM. (34 Belege) Lexer BMZ Findeb.  

Barth 143, 14 werden als ein gebertez wahs; dar nâch sô nim einen vladen honeges, $t dâ vil inne sei, unde nim wermuotsouch |
BvgSp 56 erwellet. Daz ist gar gůt, vnd versaltz niht. (56.) Ein fladen. Einen fladen von fischen gemachet wisze [!], welherleie sie sint.
BvgSp 56 ist gar gůt, vnd versaltz niht. (56.) Ein fladen. Einen fladen von fischen gemachet wisze [!], welherleie sie sint. hechede oder
BvgSp 57 sch#;euzzez in einen ofen vnd laz in backen. (57.) Einen fladen. Wilt du machen einen fladen von vasten getete, so nim
BvgSp 57 laz in backen. (57.) Einen fladen. Wilt du machen einen fladen von vasten getete, so nim vische vnd backes in smaltze
BvgSp 85 zehant ezzen wil, der laz ez ane w#;eurtze. (85.) Einen fladen von wisseln. Der einen fladen w#;eolle machen von wiseln, der
BvgSp 85 ez ane w#;eurtze. (85.) Einen fladen von wisseln. Der einen fladen w#;eolle machen von wiseln, der nem sie vnd breche in
BvgSp 86 v, 2. Sp.] vnd iz als ein latwergen. (86.) Einen fladen. Der eynen fladen w#;eolle machen von fleische, der nem fleisch,
BvgSp 86 vnd iz als ein latwergen. (86.) Einen fladen. Der eynen fladen w#;eolle machen von fleische, der nem fleisch, daz do ge
BvgSp 87 ez backen. vnd gib in dar also heiz. (87.) Einen fladen. Aber einen fladen von wensten vnd von knucken wol gesoten.
BvgSp 87 gib in dar also heiz. (87.) Einen fladen. Aber einen fladen von wensten vnd von knucken wol gesoten. vnd rip aber
BvgSp 88 herren vnd versaltz niht. daz ist auch gůt. (88.) Einen fladen. Aber ein fladen von fleische vnd lumbel gemaht. vnd ribe
BvgSp 88 niht. daz ist auch gůt. (88.) Einen fladen. Aber ein fladen von fleische vnd lumbel gemaht. vnd ribe daz vierdig$/ teil
BvgSp 88 von teyge wol gemaht, vol l#;eocher gemaht vil in den fladen. vnd slahe [Bl. 165 r, 1. Sp.] eyer als gantz
BvgSp 89 vnd trage in als heiz hin. (89.) Von fleische einen fladen. Ein fladen gemaht von fleische von lumbel. vnd ribe drin
BvgSp 89 in als heiz hin. (89.) Von fleische einen fladen. Ein fladen gemaht von fleische von lumbel. vnd ribe drin gein eim
BvgSp 90 heizt ein bastede von gůten h#;eunren wol gemaht. (90.) Einen fladen von kalbslebern. Wilt du einen gůten fladen machen von kalbslebern,
BvgSp 90 gemaht. (90.) Einen fladen von kalbslebern. Wilt du einen gůten fladen machen von kalbslebern, so nim kalbslebern vnd hacke die clein,
BvgSp 90 vnd gef#;eullet wol mit eyner gůten f#;eulle. gesetz in den fladen vnd backe in wol vnd trage in als heiz hin.
BvgSp 91 wol vnd trage in als heiz hin. (91.) Aber einen fladen. Der einen fladen w#;eolle machen von fleische von den wensten,
BvgSp 91 in als heiz hin. (91.) Aber einen fladen. Der einen fladen w#;eolle machen von fleische von den wensten, so nim des
BvgSp 92 blat. vnd laz ez backen vnd tragez hin. (92.) Einen fladen. Der einen fladen w#;eolle machen von fleische von lumbeln gemaht,
BvgSp 92 ez backen vnd tragez hin. (92.) Einen fladen. Der einen fladen w#;eolle machen von fleische von lumbeln gemaht, der siedez wol
BvgSp 92 gesetz dri ecken von basteln als ein schilt in den fladen vnd mit h#;eunren gef#;eult. vnd versaltz niht vnd gibz hin.
BvgSp 93 h#;eunren gef#;eult. vnd versaltz niht vnd gibz hin. (93.) Einen fladen von fleische. Wilt du ein fladen machen von fleische von
BvgSp 93 gibz hin. (93.) Einen fladen von fleische. Wilt du ein fladen machen von fleische von wensten, so sude in wol vnd
BvgSp 93 gemaht, sch#;eone bastel f#;eunfe von h#;eunren einz mitten in den fladen gesetz, die viere an daz ende reht als ein zinke
BvgSp 94 Ein gůt f#;eulle. Den reigel vf der schiben gemaht. Einen fladen von gůtem lumbel wol cleine gehacket, for drunder geriben eins
BvgSp 94 spannen lanc. vnd gestozzen an cleine spizze, gestozzen al#;evmme den fladen sinewel als ein t#;eulle, mit cleinen kůchen gebacken einen krantz
BvgSp 95 Wilt du heidenische haubt. Die heidenischen haubt. gemaht einen sch#;eonen fladen von fleische, von vierteil h#;eunren wol gestrauwet, w#;eurfeleht epfele drin
BvgSp 95 eiern. daz es schone werde von saffrane. gesetzet vf einen fladen vnd eyers totern herte drin gestozzen in sin munt, blůmen
BvgSp 95 die haubt, cleine gebacken kůchen an spizze gestozzen #;evmme den fladen wol besetzet. (96.) Ein gůt geriht. Einen ohsen spec gemaht
JPhys 2, 43 ſint ſůzzere in minem munde. danne daz honich unt der flade. Ouch iſt geſcriben in$/ den bůchen. die der heizzent cantica
Wernh 1047 trôre mugen vinden,/ als chan diu chuniginne/ den triefenden fladen/ nâch disem lîbe fur tragen/ den hungergen sêlen./ an ir
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