Mhd. Gesamtlemmaliste/Belegarchiv
  Kontextlänge: Wortformen  

  Belegarchiv/Konkordanz

Die hier aus dem elektronischen Belegarchiv ausgegebenen Stellen bilden den durch halbautomatische Lemmatisierung von digitalisierten Volltexten gewonnenen Kern einer umfassenderen Beleggrundlage, die für die Ausarbeitung des Mittelhochdeutschen Wörterbuchs verwendet wird. Bei der Benutzung des elektronischen Belegarchivs ist stets zu beachten, dass es Stellen enthalten kann, die anderen Stichwörtern zuzuordnen sind.

teic stM. (32 Belege) Lexer BMZ Findeb.  

Barth 152, 21 Dar nâh nime ein chürbez unde bewil daz in einem teige unde wirf ez in einen oven, unz der taich gebache;
Barth 152, 22 einem teige unde wirf ez in einen oven, unz der taich gebache; sô nim den souch, der ouz dem chürbez rinne,
BdN 6, 27 nasen. daz hirn ist ain tail trucken als ein waicher taik, und dar umb daz ez nit pluotes hât ist kain
BdN 393, 16 dem siechen gibt ze ezzen. wenn man in pächt in taig und in dann zerlæzt in wazzer und zucker tuot zuo
BvgSp 5a Heidenische kůchen. Diz heizzent heidenisse kůchen. Man sol nemen einen teyc vnd sol [den] d#;eunne breiten. vnd nim ein gesoten fleisch
BvgSp 12 einen hafen vnd bedecke den hafen vnd becleibe ez mit teyge, daz der bradem iht vz m#;euge. Denne best#;eurtze den hafen
BvgSp 15 temper ez allez mit wine vnd mache einen d#;eunnen derben teyc vnd tů die vische dor in vnd g#;euz den win [Bl.
BvgSp 15 r, 1. Sp.] dor vf vnd decke ez mit eyme d#;eunnen teyge vnd mache daz #;evmme vnd #;evm gantz vnd brich oben
BvgSp 15 ein loch dor in $t vnd lege da f#;eur ein cl#;eusterlin von teyge vnd laz ez backen. Conf$. Also mac man auch h#;eunir
BvgSp 19 gestozzen yngeber, pfeffer, enys, saltz z#;ov mazzen, mache eynen derben teyk noch der gr#;eozze der st#;eucke vnd wirf daz krut vf
BvgSp 19 daz krut vf die st#;eucke vnd bewirke sie mit dem teyge. kanst du sie gestemphen in ein forme, daz tů. so
BvgSp 19 machen hechde, f#;eorheln, brasmen, vnd backe ieglichez besunder in sime teyge. ist ez aber eins fleischtages, so mahtu machen h#;eunre, reph#;eunre,
BvgSp 20 laze in wol belaufen mit butern. dor noch mache einen sch#;eonen teyk mit wizzem melwe vnd mit eyern, dor z#;ov $t tů gestozzen
BvgSp 20 visch, als der visch gar heiz si, so slahe den teyg dor vf mit eime swanke, riche vaste koln dor vnder, daz er
BvgSp 37 daz haubt z#;ov dem ale. cleide in mit einen d#;eunnen teige. vnd ein blat von eyern vnd machin druf, r#;eostin vnd
BvgSp 38 mache in warm vnd besprenge in mit butern, mache einen teyc von mele vnd von eyern, dar z#;ov tů gestozzen pfeffer vnd
BvgSp 38 mazzen. als der visch gar heiz si, so slahe den teyc dor vf mit eime swanke, riche vaste vi#;eur dor vnder vnd laz
BvgSp 43 spise. Wilt du ein kl#;euge spise machen, slahe einnen d#;eunnen teic von eyern vnd von sch#;eonem melwe, mache daz dicke mit
BvgSp 43 h#;eunre, die menge dar z#;ov, nim einen leufel vnd f#;eulle den teyc vnd teilez vnd brat den in smaltze oder in butern,
BvgSp 44 eyern vnd scharbe gesoten spec dar z#;ov, mache ein sch#;eonen derben teyc vnd f#;eulle den kese vnd die eyer dor in vnd mache
BvgSp 56 geton. vnd ein wenig gew#;eurtz gebreit vf ein blat, von teyge gemaht. vnd sch#;euzzez in einen ofen vnd laz in backen.
BvgSp 57 wol mit w#;eurtzen vnd lege daz vf ein blat von teyge vnd laz ez backen vnd versaltz niht. (58.) Einen krapfen.
BvgSp 74 vf ein tůch, vnd ein schaub drunder. vnd mache ein teyc von semel melwe vnd wille daz mit eyner wellen vnd leg
BvgSp 86 ez mit pfeffer. vnd slahe ez vf ein blat von teyge gemaht vnd sch#;euz ez in einen ofen vnd laz ez
BvgSp 87 gesoten oder gebraten. daz mache allez vf ein blat von teyge vnd sch#;euz in eynen ofen vnd laz backen. vnd gib
BvgSp 88 w#;eurtze genůc drin. vnd mach ez vf ein blat von teyge wol gemaht, vol l#;eocher gemaht vil in den fladen. vnd
BvgSp 89 genůc mit specke vnd slahez vf ein blat gemaht von teyge, vnd swinin clawen oder kalbz f#;euzze drunder geworren vnd die
BvgSp 92 drin vnd w#;eurtz ez wol. vnd mache ein blat von teyge, gesetz dri ecken von basteln als ein schilt in den
BvgSp 93 vnd eyer vnd leg ez vf ein wit blat von teyge gemaht, sch#;eone bastel f#;eunfe von h#;eunren einz mitten in den
Eckh 5:424, 5 sô man einen bakoven heizet und dar în leget einen teic von habern und einen von gersten und einen von roggen
Eckh 5:424, 7 in dem ovene und enwürket doch niht glîch in den teigen, wan der ein wirt schœne brôt, der ander wirt rûcher,
SiebenZ 68 haben./ diu ubele suret daz muot,/ same der hevele den taic tuot./ wilder lattuoch was ouch ire maz:/ der riwe bittere
Seite drucken